Синиши Бојићу седам година и четири мјесеца затвора за покушај убиства браће

Н.Т.
Синиши Бојићу седам година и четири мјесеца затвора за покушај убиства браће

БАЊАЛУКА - Синиша Бојић (27) из Масловара код Котор Вароша осуђен је у бањалучком Окружном суду на седам година и четири мјесеца затвора због покушаја убиства браће Славише и Младена Петрушића на које је пуцао из пушке и промашио.

Бојић је осуђен и због недозволјеног држања оружја,односно пушака и муниције, а у казну му је урачунато вријеме које провео у притвору. 

Осим казне изречена му је мјера обавезног лијечења психосоцијалног третмана у трајању од двије године и продужен му је притвор.

Бојићу је ублажена казна јер је дјело починио у стању битно смањене урачуњивости. Законом је за покушај тешког убиства предвиђена најмања казна од 10 година или дуготрајни затвор.

Према пресуди Бојић је браћу Петрушић покушао да убије 6. марта око 21.30 часова након што се посвађао са Славишом код кафића "Мото" у Масловрама . 

Наводи се да је након сукоба отишао те се с пушком вратио до куће Петрушића, а када му је Славиша отворио на њега је запуцао, а нападнути се бацио на страну и остао неповријеђен. 

Додаје се да је тада Младен изашао на балкон и питао Бојића, " Ало шта то радиш човјече", а он је запуцао и на њега, али га није погодио. 

Хитац је прошао кроз стакло на балконским вратима и погодио плафон у дневном боравку.

Бојић је пресудом обавезан да плати трошкове судског поступка те одштету Младену у износу од 2.110 КМ за причинјену  материјалну штету.

Образлажући пресуду судија Благоја Драгосавлјевић је рекао да суд сматра да је оптужени дјело починио с директним умишљајем.

- Приликом одмјеравања казне, суд је цијенио чинјеницу да је оптужени дјело починио у стању битно сманјене урачуњивости. То је био основ за ублажаванје. Суд није прихватио тезу одбране да се ради о изазиванју опште опасноти - рекао је судија Драгосављевић.

Бојићев адвокат Марко Микеш најавио је жалбу на пресуду.

Бојић је раније на суду истакао да није убица те је поновио да је само желио да заплаши Славишу јер је мислио да га је он ударио током сукоба те нагласио да се каје. 

Испричао да се не сјећа да је пуцао на спрат куће на којем живи Славишин брат Младен те им се извинио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана