Синиша Шакић пјешке стигао из Хрватске на прелаз Градина, па га ухапсила Гранична полиција

Небојша Томашевић
Синиша Шакић пјешке стигао из Хрватске на прелаз Градина, па га ухапсила Гранична полиција

БАЊАЛУКА - Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су данас око 11 часова на граничном прелазу Градина Синишу Шакића за којим је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске расписало потјерницу због сумње да би могао имати информације у вези са убиством Славише Ћулума, потврђено је "Гласу Српске".

"Глас" незванично сазнаје да је он пјешке дошао на гранични прелаз и из Хрватске покушао да уђе БиХ. Иако је првобитна информација била да се предао граничним полицајцима, сазнајемо да је он покушао да пређе границу те је тада лишен слободе.

- Шакић је припадницима Граничне полиције, приликом покушаја уласка у БиХ, дао документа на увид, након чега је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске за њим расписао потјерницу - изјавила је портпарол Граничне полиције Франка Вицан.
Она је додала јее Шакић предат у надлежност Полиције Републике Српске на даље поступање и да више детаља не може да каже.

Очекује се да Шакић буде предан Републичком јавном тужилаштву које је надлежно у предмету убиства Славише Ћулума.

За њим је расписана потјерница 16. маја, дан након убиства Славише Ћулума.

Са Шакићем се убијени Ћулум сукобљавао више пута, а трага се  за још једним лицем чији идентитет није откривен. Након убиства приведено је и испитано више особа из криминалног миљеа, међу којима је неколико оних с којима се убијени сукобљавао, али сви су пуштени.

Међу привођеним је био и Јован Јошило којег је Ћулум покушао убити 2010. године у Бањалуци због чега је и робијао. Ћулум је због покушаја убиства Јошила, пљачке „Прокредит“ банке у Залужанима добио јединствену казну од 13 и по година робије. Уз те пресуде су му обједињене и казне за друга почињена кривична дјела, међу којима и пљачка „НЛБ Тузланске банке“ у Челићу, па је укупно добио 19 и по година робије. По закону о амнестији смањено му је неколико година робије.

Ћулум је убијен 16. маја у близини куће у  Драгочају код Бањалуке када су на његов аутомобил „голф“ нападачи, који су побјегли мотоциклом, испалили неколико кратких рафала из аутоматске пушке. Обдукцијом је утврђено да је  погођен за више од десет пројектила од којих  је један завршио  у глави што је било кобно.Убице су мотоциклом побјегле према Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана