Сестре се спасиле скоком кроз прозор

Срна
Сестре се спасиле скоком кроз прозор

Бањалука - Сестре старе 14 и 17 година искочиле су кроз прозор и спасиле се од пожара који је у суботу послијеподне захватио кућу у којој су живјеле на Кочићевом вијенцу у Бањалуци.

Ватра на кући у улици 1300 каплара број 16 је избила око 16.30 часова, а тинејџерке су биле саме у кући у којој су становале заједно са мајком Јованком Тепић (41). Пожар је прогутао кров куће, а ватру су, како се претпоставља, изазвале неисправне електроинсталације.

- Била сам на послу када се све десило. Ватра је највјероватније избила у купатилу и брзо се ширила. Кћерке су хтјеле да изађу на врата, али нису успјеле јер су и она горјела. Спасиле су се тако што су искочиле кроз прозор. Потом су ме позвале телефоном - казала је Тепићева.

Ватрена стихија брзо је гутала кућу стару више од 60 година.

- Призор је био страшан. Пламен је био огроман, а варнице су свуда сијевале. Ватрогасци су се намучили да угасе пожар, јер када би угасили једну страну, ватра би избила на другом дијелу куће - испричала је Тепићева.

И Хитна помоћ је брзо стигла и указала помоћ дјевојчицама, које су биле у шоку, али не и повријеђене.

- Старија кћерка није могла да говори, а млађој, која има урођену аритмију срца, откуцаји су се од страха драстично повећали. Ни мени није било најбоље - казала је Тепићева.

Полиција је обавила увиђај заједно са инспектором за противпожарну заштиту, који би требало да утврди узрок пожара.

И ова несрећа је показала да има добрих људи који су увијек спреми да помогну. Дан након пожара, бројне комшије и рођаци су притекли у помоћ да барем донекле санирају посљедице ватрене стихије која је прогутала све ствари које су посједовале Тепићева и њене кћерке. Склањали су изгорјеле дијелове намјештаја и крова.

- Мислим да је то најмање што смо могли урадити. Овој породици је сада потребно да им се ријеши смјештај јер су остале без крова над главом. Надам се да има добрих људи који би на тај начин помогли овој самохраној мајци и њеним дјевојчицама. Донације у виду грађевинског и електроматеријала су и те како потребне - казала је једна од комшиница Тепићевих.

Ватрогасци

Пожар на кући гасило је шест ватрогасаца са два возила.

- Дојаву смо добили око 16.50 часова и отишли смо једним возилом. Када смо стигли, видјели смо да се пожар проширио па смо позвали и друго возило. Гашење је било отежано јер није било директног прилаза кући, па смо развлачили линију за гашење пожара. Ватра је угашена у 18 часова - казао је замјеник командира Ватрогасне јединице у Бањалуци Александар Мајсторовић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана