Сестра осумњиченог дилера напала ТВ екипе

Невена Бунић
Сестра осумњиченог дилера напала ТВ екипе

Добој - Привођење у тужилаштво Добојлија Анђелка Миличевића (27), Милана Митровића (33) и Кристијана Мајсторовића (23), који су ухапшени због сумње да су растурали дрогу, обиљежио је инцидент јер је Миличевићева сестра напала сниматеље двију телевизијских станица, потврђено је “Гласу Српске”.

 

 

 

Док је штитила брата, њој су засметали извјештачи ТВ БН и РТВ Добој којима је уз гестикулацију рукама викала: “Шта снимате, шта ћете ви овдје?” Полиција је заштитила представнике медија и удаљила дјевојку.

Миличевићу на терет стављају да је, поред наркотика, препродавао и експлозив. Тројка је ухапшена у уторак у акцији “Театар” коју су спровели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске. Претресом објеката које они користе пронађено је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива и новац у разним валутама.

- Осумњичене А. М., М. М. и К. М. теретимо да су као организована криминална група дуже вријеме на ширем подручју Добоја продавали дрогу. А. М. теретимо и за промет недозвољеног оружја или експлозивних материја - рекла је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић и додала да је истрага овог случаја трајала неколико мјесеци.

Тројка је након испитивања предата у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју.

И полиција у Приједору такође је имала посла са шверцерима дроге. Како је “Гласу Српске” потврђено, Тофик Зенковић (69) из овог града ухапшен је након што је полиција код њега пронашла око килограм марихуане. Према незваничним информацијама, он је у уторак у поподневним часовима у улици Жарка Згоњанина носио дрогу у црној пластичној кеси.

“Глас Српске” сазнаје да је­ током даље истраге полиција ухапсила и Игора Шумара (39) из Приједора којег сумњиче да је препродао наркотике Зенковићу. Претресом његовог стана пронађено је 130 метака различитог калибра и седам оквира за аутоматску пушку.

У Полицијској управи Приједор рекли су да раде на расвјетљавању кривичних дјела неовлашћена производња и промет опојне дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Шумар и Зенковић су након испитивања и 24-часовног притвора пуштени да се бране са слободе.

 

“Камагра”

Полиција је ухапсила М. Б. (26) из Шипова након што је приликом контроле “голфа” којим је управљао пронашла пакетић марихуане, гасни пиштољ и два паковања “камагре”.

Младић је контролисан у уторак у улици Николе Тесле. У аутомобилу је пронађена и метална мрвилица и папир за увијање дроге. Након испитивања М. Б. је пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана