Шест година затвора за обљубу дјетета

Небојша Томашевић
Шест година затвора за обљубу дјетета

БАЊАЛУКА –Н.П. осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест година затвора због обљубе четранестогодишње дјевојчице, потврђено је „Гласу Српске“.

Према незваничним информацијама, он је напастовао  кћерку у јулу и августу прошле године.

Овај случај био је затворен за јавност, а из Суда је  саопштено да је Н.П. осуђен на шест година затвора за кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година.

- Истом пресудом оптужени је ослобођен оптужби да је починио два кривична дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година из члана 172. став 3. у вези са ставом 1. и 2. Кривичног законика Републике Српске -саопштено је из Окружног суда.

Осим казне, како је саопштено, Н.П. је изречена и мјера безбједности забрана приближавања и комуникације са одређеним лицима.

- Изречена је забрана приближавања оштећеном лицу на удаљености мањој од 150 метара и забрана комуникације са њим у трајању од двије године рачунајући од дана правоснажности пресуде. Вријеме проведено на издржавању казне затвора, не урачунава у вријеме трајања ове мјере.   Оптуженом је у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору од 28. августа  2020. године до 28. јануара ове године – наводи се у судском саопштењу.

Додали су да су оптуженом продужене и раније изречене мјере забране које су одређене 28. јануара и то забрана састајања са оштећеним лицем којем се не смије приближити на удаљености мањој од 150 метара. Те мјере остају на снази до другачије одлуке суда о мјерама забране.

Како се наводи у судској одлуци, оптужени је упозорен да се против њега може одредити притвор, ако прекрши изречене мјере.

Пресудом је законски заступник оштећеног лица  упућен да имовинско правни захтјев за накнаду штете може остваривати у парници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана