Серијски пљачкаши харали и у Добоју и Модричи

Невена Бунић
Серијски пљачкаши харали и у Добоју и Модричи

Добој, Модрича - Саво Маринковић (59) из Обреновца у Србији и Радован Козомара (57) из Ливна осумњичени су да су опљачкали пет станова у Добоју и Модричи, одакле су украли све што има било какву вриједност, сазнаје “Глас Српске”.

Полиција је открила да су серијски пљачкаши станова и кућа у Српској харали и у ова два града. Маринковића сумњиче да је у мају опељешио четири стана у Добоју и Модричи, а са Козомаром је успио да опљачка и стан у Добоју.

- Пљачке су извели тако што би позвонили и, уколико нико не би отварао, уз помоћ алата би проваљивали. Након преметачине крали би све што има вриједност, од новца, ручних сатова до електронских уређаја. Уколико би власници отворили, лопови би измислили причу да траже неког другог и да су погријешили стан - испричао је извор “Гласа Српске”.

У Полицијској управи Добој рекли су, наводећи иницијале, да Маринковића терете за четири тешке крађе и три провале, а Козомару за једну тешку крађу.

- Дио отуђених предмета је пронађен и биће враћен власницима. Након документовања предмета против осумњичених ћемо поднијети извјештај надлежном тужилаштву - навели су у ПУ Добој.

Незванично, Маринковић је приликом провале у дом, који није успио да опљачка, побјегао када је угледао укућанина и чуо буку, а у једном стану није успио ништа вриједно да пронађе. Маринковић и Козомара ухапшени су прије неколико дана у Бањалуци приликом бијега од полицијске патроле и то након пљачке стана у улици Реље Крилатице. Код њих су тада пронађени предмети за које се сумња да потичу из крађа, као и ломач брава који служи за проваљивање. Незванично, код Маринковића је полиција пронашла новац, рукавице, златне ланчиће и други накит. Козомара је код себе имао нож и новац у разним апоенима. Маринковићу је Окружни суд у Бањалуци већ одредио једномјесечни притвор, а Козомара је након испитивања пуштен да се брани са слободе.

За Маринковићем су раније биле расписане потјернице ПУ Бањалука, Градишка, Добој и Бијељина. Њега терете и да је 10. и 23. маја опљачкао стан и кућу на подручју Бањалуке и Лакташа.

Апел

У Полицијској управи Добој апеловали су на становнике да буду опрезни приликом отварања врата незнанцима.

- Грађанима савјетујемо и да, уколико у близини зграда уоче непознате или сумњиве особе које траже некога, о томе одмах обавијесте полицију - навели су у ПУ Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана