Седморица ухапшених у акцији „Кодекс“ предати Тужилаштву VIDEO, ФОТО

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Седам од девет ухапшених у јучерашњој акцији „Кодекс“, у којој је пронађено нешто више од два килограма килограма марихуане и око 260 грама кокаина, предати су јутрос у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

"Глас Српске" сазнаје да су пред тужиоцем Милорад Вуковић, Петар Марјановић, Аљоша Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Владимир Зечић и  Горан Ђурица.

Осим њих јуче су ухапшени и Дарко Јарић и Драган Драгичевић, али они нису предати у Тужилаштво.

Бивши шампион БиХ у кик-боксу Лука Брковићје обухваћен акцијом, али се тренутно налази у иностранству.

Сазнајемо да је Милорад Вуковић звани Луис који је предат у Тужилаштво, након што је предочио налазе о ранијој болести, упућен на љекарски преглед гдје је отишао у пратњи полиције.

У оквиру акције су јуче извршени претреси на 14 локација на подручју Бањалуке а осим наркотика  пронађене су и двије мрвилице за дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона.

Такође су пронађене гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева, панцирни прслук као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Акција „Кодекс“ је усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, а реализује под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Извор близак истрази је појаснио да осумњичене полиција терети да су у посљедњих годину дана заједно и одвојено препродавали марихуану и кокаин на подручју Бањалуке.

- Код њих је нађена дрога спакована у врећице спремна за даљу продају. Дио наркотика био је у теглама, а нађене су прецизне ваге за мјерење, ножеви, палице, лисице - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана