Седма жртва пожара у Брчком: Преминуо петогодишњи дјечак

ГС
Foto: Кликс

БРЧКО -У Универзитетском клиничком центру у Тузли протекле ноћи преминуло је дијете које је било у тешком стању након пожара у Брчком који је већ однио шест живота, јављају медији.

-Пацијент је преминуо иза поноћи на Клиници за дјечије болести, у јединици интензивне његе, гдје је у врло тешком здравственом стању био на механичкој вентилацији - изјавила је за портал Кликс портпарол тузланског УКЦ-а Ерсија Ашчерић-Мујединовић.

Јуче је брчанско тужилаштво потврдило да је тровање угљен-моноксидом званично је узрок смрти чланова вишечлане породице.

У породичној кући у насељу Суљагића сокак у суботу ујутру дошло је до пожара у којем су, како је „Гласу Српске” потврђено, страдали мушкарац М.Б. (58), жене З.Б. (56), М.С. (32) и дјевојчице Р.С. (16) и  Ф.С. (14) те дјечак. Ш.С.(14).

-Резултати обдукције страдалих у Суљагића сокаку показују да је ријеч о тровању угљен-моноксидом. Наређено је токсиколошко вјештачење и вјештачење узрока пожара по вјештаку противпожарне струке. Резултати до сада проведених радњи показују да пожар није подметнут од трећих особа - казао је секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић,.

Првобитне информације су говориле да су повреде задобиле четири особе, међутим тај број се повећао на девет Ријеч је о малољетницима од којих је шест смјештено у болници у Брчком, док је дјечак који је ноћас преминуо  у веома тешком стању пребачен у Универзитетском клиничком центру у Тузли.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади дистрикта Сеад Шадић рекао је Срни да је јуче на кућно лијечење пуштено осморо лица која су била задржана на на болничком лијечењу 24 часа у брчанској болници.

Он је навео да им је Влада обезбиједила привремени смјештај у којем би требало да остану док не буде санирана штета од пожара на њиховој породичној кући или док не буде изграђена нова.

Седморо страдалих у пожару биће сахрањени у сриједу на гробљу у насељу Ивици у 15.20 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана