Седам ухапшених у акцији "Кодекс" предати Тужилаштву: Наркотике распарчавали и у теретани ФОТО

Небојша Томашевић
Наркотике распарчавали и у теретани
Foto: Велибор Трипић | Наркотике распарчавали и у теретани

БАЊАЛУКА - Осумњичени, који су ухапшени у акцији "Кодекс", наркотике су распарчавали и у теретани "Универзум" у Бањалуци, а дрогу су зависно од количине и врсте продавали по цијенима од 10 до 500 марака, сазнаје "Глас Српске".

У овој акцији ухапшено је укупно девет особа, а заплијењено је око два килограма марихуане и 260 грама кокаина. Након испитивања, седам осумњичених предато је у бањалучко Окружно тужилаштво. 

Сазнајемо да су тужиоцу предати Милорад Вуковић звани Луис, Петар Марјановић, Аљоша Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Владимир Зечић и Горан Ђурица, сви са пребивалиштем у Бањалуци. Осим њих, у понедјељак су у акцији ухапшени и боксер Дарко Јарић и Драган Драгичевић, али су након испитивања пуштени. 

Према нашим информацијама, против Јарића ће бити поднесен извјештај Тужилаштву, док ће Драгичевић можда постати свједок. 

Акцијом је обухваћен и бивши шампион БиХ у кик-боксу Лука Брковић, али се тренутно налази у иностранству. 

Како сазнајемо, осумњичени су дјеловали као добро организована група, а наркотике су продавали у периоду од краја 2019. године до 6. децембра ове године на подручју Бањалуке. 

Извор близак истрази је рекао да су веће количине марихуане и кокаина набављали Вуковић, Бојић и Брковић те давали осталима осумњиченима да је продају.

- Марјановић је, по упутствима Брковића, преузимао кокаин намијењен даљој продаји и давао га Вуковићу. Тако је средином прошле године од непознатих особа који су били у "голфу 7" словеначких регистарских ознака у насељу Малта преузео кокаин који је био замотан у фолију. Осим тога, опет по захтјеву Брковића, он је кокаин једном приликом преузео од Ђурице у теретани "Универзум" - рекао је наш извор.

Појаснио је да је Брковић затим Марјановића ангажовао да за њега продаје кокаин, а Вуковић је за тај исти посао ангажовао Ђурицу.

- Осумњичени су такође појединачно али и међусобно продавали дрогу. Бојић је у више наврата Мирковићу, Марићу и Зечићу продавао марихуану. Он им је за пола килограма узимао 1.500 евра. Зечић је марихуану продавао по цијенама 10 и 50 КМ, а од продаје зарадио 13.500 КМ, од чега је Брковићу дао око 6.250 КМ. Остали осумњичени су наркотике продавали самостално по цијенама од 10, 20 и 50 КМ - казао је наш извор.

У оквиру акције "Кодекс" претресено је 14 локација на подручју Бањалуке, а осим наркотика пронађене су двије мрвилице за дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона. 

Нађени су и гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева као и панцирни прслук.

ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД

Сазнајемо да је Милорад Вуковић Луис након предаје у Тужилаштво упућен на љекарски преглед.

Он је тужиоцу показао налазе о ранијој болести због које мора да иде код љекара што му је и омогућено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана