Седам година затвора због подвођења унуке

Н.Т.
Седам година затвора због подвођења унуке

БАЊАЛУКА - Шиповљанка С. М. (64) у Окружном суду у Бањалуци данас је осуђена на седам година затвора због подвођења једанаестогодишње унуке.

Суд јој је продужио притвор који може трајати до упућивања на издржавање затворске казне. Вријеме које она буде  провела иза решетака по одлуци о притвору биће урачунато у казну.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је С.М. закључила са бањалучким Окружним тужилаштвом, које ју терети за помагање у кривичном дјелу обљуба дјетета млађег од 15 година и породично насиље.

Према пресуди С. М.  је унуку подводила Сими Савичићу (54) из Шипова, који је дјевојчицу обљубио. Он је прије неколико дана у бањалучком Окружном суду осуђен на 12 година затвора због тог кривичног дјела. 

Пресуди је, такође, претходио споразум о признању кривице. Након изрицања пресуде и Савичићу је продужен притвор у којем се налази од 11. септембра прошле године. 

Због заштите жртве цијели случај је био затворен за јавност. 

Овај шокантни случај открила је полиција из Шипова почетком септембра прошле године, након пријаве да старица С. М. све чешће води унуку код Савичића, који је полицији добро познат по сукобу с законом.  

- Све су полицији пријавили познаници који су почели виђати дјевојчицу у аутомобилу са Савичићем. Било им је јако сумњиво што бака води дијете са собом када се састаје са поменутим човјеком, који био и у затвору. Он је, иначе, познат и по томе што воли да буде у друштву дјевојака млађих и по 30 година од њега - казао је раније извор близак истрази.

Полиција је одмах након ових пријава покренула истрагу и у стану затекла поменутог мушкарца, дјевојчицу и бабу. Тада су Савичић и С. М. одмах ухапшени и притворени, а истражиоци су се, како сазнајемо, шокирали оним што су затекли и видјели у стану.

Савичић има дебео досије и полицији је познат по чињењу разних кривичних дјела. Привођен је и осуђиван због туча и насилничког понашања, а повезиван је и са наркотицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана