Шарићу, Бјелићу и Хасићевој затворска казна и одузета имовина

Срна
Шарићу, Бјелићу и Хасићевој затворска казна и одузета имовина

САРАЈЕВО - Врховни суд Федерације БиХ (ФБиХ) осудио је Емира Шарића, Хасиба Бјелића и Фериду Хасић на укупно 26 година затвора за организовани криминал и финансијске малверзације и одузео им вишемилионску имовину.

Шарић и Бјелић осуђени су на по 12 година затвора за кривично дјело организованог криминала, пореске утаје и прања новца, док је Хасићева осуђена на двије године за организовани криминал и прање новца.

Шарић је био власник Студентског хотела "Емиран" у Сарајеву, а Бјелић власник бензинске пумпе "Умакс груп". Они су осуђени да су заступајући двије компаније из Дубаија и Сејшела утајили порез у износу већем од четири милиона КМ.

На основу фиктивних уговора са овим предузећима, новац је уплаћиван на њихове девизне рачуне у више банака, а користили су га у приватне сврхе и то за куповину више некретнина предузећа "Умакс груп" и "Емиран", аутомобила и других ствари.

Чињењем ових кривичних дјела они су опрали новац у износу већем од 20 милиона КМ.

Врховни суд ФБиХ је од Бјелића одузео незаконито стечену имовину у вриједности од 8.433.260 КМ, а од Шарића у вриједности од 5.415.549 КМ, пренијели су федерални медији.

Ова имовина постаје власништво, односно имовина ФБиХ.

Бјелић и Шарић остају у притвору до упућивања на издржавање казне затвора изречене пресудом Врховног суда ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана