Сарајево: Делић ухапшен и предат тужилаштву

Ј. С.
Сарајево: Делић ухапшен и предат тужилаштву

САРАЈЕВО - Познати криминалац Дамир Делић који је осумњичен да је пиштољем пријетио затворском чувару Казнено-поправног завода Сарајево предат је у петак сарајевском Тужилаштву, потврђено је "Гласу Српске". 


У КТ Сарајево казали су да ће осумњиченог испитати и задржати 24 часа, након чега ће одлучити о осталим законским мјерама. 
Напад се десио у четвртак у поподневним часовима у насељу Бољаков Поток, када је Делић уперио оружје у главу чувара исред његовог стана те се дао у бијег, али је након краћег времена пронађен.
- Ријеч о веома опасном криминалцу, али и нестабилној личности који је и раније имао опасне испаде- казао је извор близак истрази.  
Директор КПЗ-а Сарајево Фарук Зубчевић рекао је за " Глас Српске"  да је права срећа што нико није повријеђен.- 
- Делић је чекао да наиђе чувар, а када га је видио, изашао је из аутомобила и репетирао пиштољ ка њему. Затим је ушао у атомобил и побјегао. Он је брзом реакцијом МУП-а КС ухапшен - казао је Зубчевић и истакао да је ријеч о непредвидивој и опасној особи. 
Делић је познат по насилничком понашању. Он је  ухапшен 2014. године након што је  разоружао сарајевску  полицијску патролу, узео им пиштоље и украо службени аутомобил, да би у другом дијелу града током бијега пуцао на полицајце. Полиција га је успјела савладати ранивши га у ногу. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана