Саобраћајне несреће у Рогатици и Добоју: Црногорац погинуо у судару “пежоа” и цистерне

Небојша Томашевић
Саобраћајне несреће у Рогатици и Добоју: Црногорац погинуо у судару “пежоа” и цистерне

РОГАТИЦА - Зоран Ивановски (63) из Будве погинуо је, док је његова сапутница и суграђанка Мирјана Ивановски (59) тешко повријеђена у судару “пежоа” у којем су били и камиона цистерне, за чијим воланом је био Алмин Рамљак (34) из Бусоваче.

Несрећа се догодила у сриједу поподне на путу Рогатица - Подроманија у мјесту Вран код Рогатице, а  у несрећи је повријеђен и возач камиона.

Незванично сазнајемо да Ивановски није погинуо на лицу мјеста, већ је преминуо од посљедица повреда послије несреће. Повријеђена Мирјана Ивановски и Рамљак су превезени у болницу у Фочи, гдје су задржани на лијечењу.

Према нашим сазнањима, до несреће је дошло највјероватније због непажње и неприлагођене брзине.

- Трагови с лица мјеста указују да је возило “пежо”, којим је управљао Ивановски, ударило у лијеву страну цистерне. Од силине судара камион је слетио с пута и преврнуо се, док се “пежо” окренуо на коловозу, те слетио на десну страну и ударио у стијену - појаснио је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштили су да је возач “пежоа” З. И. преминуо усљед задобијених повреда, док су сувозач у аутомобилу М. И. и возач цистерне А. Р. задобили тјелесне повреде.

- Увиђај су обавили службеници Полицијске станице Рогатица, уз сагласност тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево. Узрок и околности које су довеле до ове несреће нису још утврђени и то ће бити познато након истраге и вјештачења трагова - рекли су у полицији не наводећи детаље.

Осим ове несреће, истог дана у Добоју је повријеђен Миленко Т. (69), којег је ударио теретни воз док је пјешачио поред пруге у мјесту Пољице код Добоја.

- Кретао се пругом и машиновођа му је свирао, па је он сишао с трачница. Међутим, воз га је ипак мало закачио и одбацио на десну страну. Није задобио повреде опасне по живот - казао је извор близак истрази.

Полицијска управа Добој саопштила је да се несрећа догодила у сриједу увече и да је повријеђени превезен у добојску болницу, гдје је задржан на лијечењу.

- Обављен је увиђај и о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој. Више детаља биће познато након истраге - рекли су у полицији.

Ланчани судар

Три особе лакше су повријеђене јуче у ланчаном судару три аутомобила у Гундулићевој улици у Бањалуци.

Полицијска управа Бањалука саопштила је да ће узрок несреће и више детаља бити познати тек након што се заврши истрага.

Један од очевидаца испричао је да је до несреће дошло када је возач “пасата” ударио у ауто испред себе, који је затим ударио у “голф”.

- У једном ауту је била и жена са малим дјететом, али наводно није повријеђена - рекао је један од очевидаца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана