Шакића пуштају на слободу, нема основа за притвор

Небојша Томашевић
Шакића пуштају на слободу, нема основа за притвор

БАЊАЛУКА - Синиши Шакићу, званом Кинез, за којим је била расписана потрага због сумње да се може довести у везу са убиством Славише Ћулума, неће бити одређен притвор и он ће након криминалистичке обраде, најкасније до 13 часова бити пуштен на слободу, потврђено је “Гласу Српске”.

Шакић је јуче лишен слободе, на основу потјернице Министарства унутрашњих послова Републике Српске, на граничном прелазу Градина када је покушао покушао да пређе границу.

Извор близак истрази је рекао да у овом случају нема елемената за његово притварање, а истрага се наставља.

Из Републичког јавног тужилаштва су саопштили да је одлучено да Шакић буде пуштен.

- Истрага у случају убиства се наставља у циљу прикупљања доказа ради расвјетљавања овог кривичног дјела. Више детаља не можемо да кажемо -рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Шакић је јуче пјешке дошао на гранични прелаз и из Хрватске покушао да уђе БиХ. Припадницима Граничне полиције, приликом покушаја уласка у БиХ, дао је документа на увид, након чега је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске за њим расписао потјерницу и тада је ухапшен.

Гранична полиција предала га је Министарству унутрашњих послова Српске.

За њим је расписана потјерница 16. маја, дан након убиства Славише Ћулума, јер није био доступан за информативни разговор.

Са Шакићем се убијени Ћулум сукобљавао више пута, а трага се  за још једним лицем чији идентитет није откривен. Након убиства приведено је и испитано више особа из криминалног миљеа, међу којима је неколико оних с којима се убијени сукобљавао, али сви су пуштени.

Међу привођеним је био и Јован Јошило којег је Ћулум покушао убити 2010. године у Бањалуци због чега је и робијао. Ћулум је због покушаја убиства Јошила, пљачке „Прокредит" банке у Залужанима добио јединствену казну од 13 и по година робије. Уз те пресуде су му обједињене и казне за друга почињена кривична дјела, међу којима и пљачка „НЛБ Тузланске банке" у Челићу, па је укупно добио 19 и по година робије. По закону о амнестији смањено му је неколико година робије.

Ћулум је убијен 16. маја у близини куће у  Драгочају код Бањалуке када су на његов аутомобил „голф" нападачи, који су побјегли мотоциклом, испалили неколико кратких рафала из аутоматске пушке. Обдукцијом је утврђено да је  погођен за више од десет пројектила од којих  је један завршио  у глави што је било кобно.

Убице су мотоциклом побјегле према Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана