Сахрана преминулог младића из Прњавора, мајка оптужује комшије за његову смрт

ГС
Foto: Фејсбук

Данас ће у Прњавору на вјечни починак бити испраћен Горан Карановић (19) који је прије два дана извршио самоубиство.

Прњавор је прије два дана задесила велика трагедија. Прерано се угасио живот Горана Карановића (19) из села Штивор који је извршио самоубиство. Горан је био млади заштитник животиња, а његова смрт изазвала је шок у читавој БиХ. Његова мајка Зора Карановић тврди да је Горан имао велике притиске од стране појединих комшија које су били против онога чиме се Горан занимао, те су константно писали петиције да се пси склоне из села.

“Они су злотвори, мог су Горана отјерали у смрт, због њих је мој мали анђео дигао руку на себе, рекла је неутјешна мајка преноси Српскаинфо и додала:

“Он је имао 15 својих паса, остали су били са улице. Дешавало се да их се скупи и по 50, све њих је он хранио, лијечио и чувао, без икакве материјале користи, из чисте љубави. Од свог новца им је куповао лијекове и храну”.

Трагедији је предходило то што су буну дигле комшије, а онда се појавила и комунална полиција која је поручила да Горан моће имати два пса, а да ће остале одвести. То је све узнемирило Горана који је на концу себи одузео живот. Мајка га је нашла објешеног у пластенику.

Ова трагедија изазвала је бројне реакције. Заштитници животиња из цијеле БиХ позвали су грађане да данас у 13 сати дођу у Прњавор и испрате Горана на вјечни починак.

“Данас је један од најтужнијих дана за напуштене животиње. Горан Карановић је себи одузео живот. Дигао је руку на себе јер с мање од 20 година није могао да издржи притисак оних који су га непрекидно пријављивали. Слали му полицију на врата због 40-ак паса које је волио свим својим срцем. Које је даноноћно пазио. Које је болесне, поломљене, крваве доводио својој кући и улагао све напоре да им обезбиједи лијечење и добар живот. Сваки дан су му пријетили да ће их одузети.

Данас су они којима сметају животиње побиједили. Угасили су живот млађи од двије деценије. Они стари, нервозни, потплаћени, они бијесни на себе и све око себе којима смета кад пси залају они су потписивали петицију да га униште. Сметао је њима и овај млади живот. Горане чувај нам Рекса. Чувај све шапице које су икада отишле од тебе прерано. Једина утјеха је што ће од данас имати правог анђела да их дочека када оду од нас", наводи се објави на Фејсбук страници Удружења “Wag Wag”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана