Са супругом и мајком организовао шверц дроге

Небојша Томашевић
Са супругом и мајком организовао шверц дроге

Сарајево - Едис Бунар (30), његова мајка Белка (57) и супруга Немра (28) и још 12 особа оптужени су да су дуже од годину дана организовано препродавали хероин, кокаин, спид и канабис.

Оптужницу против њих подигло је Тужилаштво Кантона Сарајево, а потврдио Кантонални суд. Осим породице Бунар, на оптуженичкој клупи наћи ће се: Елдар Спахић, Сабахудин Жиговић, Есмера Синановић, Алмедин Таћи, Адис Палдум, Емир Цурић, Јасмин Рустемовић, Един Жиговић, Ади Мекић, Џенан Шачић, Енес Гилић и Миња Бајагић.

Према оптужници, сви они су од почетка 2018. године до марта 2019. године неовлашћено куповали и продавали више врста дроге на подручју Кантона Сарајево. Наводи се да су  дјеловали као организована криминална група у којој је свако имао одређена задужења.

Екипом је руководио Бунар, који је набављао наркотике и чувао их у свом стану, гдје их је припремао за уличну продају. Осим за шверц наркотика, оптужене терете и за недозвољено држање оружја и муниције.

Тужилаштво је уз подигнуту оптужницу предложило продужење притвора за осам оптужених, а мјере забране за њих шест, док је један оптужени на слободи.

Тужилаштво је уз оптужницу суду предложило да трајно одузме аутомобил “ауди Љ7” од оптуженог Бунара, 8.000 КМ од његове супруге Нерме и око 400 КМ од Спахића. Предложено је и трајно одузимање оружја и муниције.

Сви они су ухапшени у оквиру акције “Призма”, коју су спровели припадници Федералне управе полиције 11. марта ове године. Тада је претресено више од десет локација и том приликом је пронађена већа количина дроге.

Едисова мајка Белка је тада избјегла хапшење, а касније се сама предала полицији у Њемачкој, гдје је боравила након што је сазнала да трагају за њом. Оптужени Бунар познат је по чињењу кривичних дјела и више пута је осуђиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана