Са аутоматском пушком отишао у другу општину у вријеме забране

Н.Т.
Са аутоматском пушком отишао у другу општину у вријеме забране

ДОБОЈ - Бењамин Шкиљо из општине Добој Југ у ФБиХ испитан је у добојској полицији након што је код њега пронађена аутоматска пушка и већа количина муниције, а утврђено је и да је прекршио забрану напуштања мјеста пребивалишта, потврђено је „Гласу Српске“.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да је осумњиченог контролисала у Добују током викенда, односно 4. априла.

- Прегледом возила „BMW“ који је возио Б.Ш. полиција је уочила оружје и муницију. Истог дана на основу наредбе Основног суда Добој претресен је аутомобил и том  приликом чега је пронађена и одузета аутоматска пушка са одговарајућим оквиром за муницију у коме се налазило 30 метака и 106 метака пиштољске муниције - саопштила је полиција.

Додали су да ће против осумњиченог Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Истакли су да су возило контролисали поступајући по Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације у вези забране кретања грађана у дане викенда изван мјеста њиховог пребивалишта, односно боравишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана