Ријека: Мушкарац из БиХ пуцао у оца кћеркиног момка

ГС
Ријека: Мушкарац из БиХ пуцао у оца кћеркиног момка

РИЈЕКА - Један има кћерку, други сина и дјеца су им у вези. Један отац је због те везе незадовољан и не одобрава је па узима пиштољ у руке и пуца у оца момка своје кћерке.

Тако би се у најкраћим цртама могло описати оно што се догодило 16. јуна у 21.05 у околини Ријеке те због чега је сада 56-годишњак, иначе држављанин БиХ осумњичен за пријетњу те наношење тешке повреде.

Он те вечери дошао на врата 42-годишњака, иначе држављанина Србије те му је непозван ушао у кућу, јављају хрватски медији.

Хтио је с њим поразговарати о вези њихове дјеце коју он не одобрава, а 42-годишњака је тражио с уђе с њим у аутомобил што је овај одбио.

Под изговором да иде по мобилни телефон, 56-годишњак је потом отишао до возила из којег је узео пиштољ те испалио један хитац у ваздух. Запријетио је 42-годишњаку те је уперио пиштољ у њега, понављајући пријетње. Овај је почео бјежати, а 56-годишњак је испалио хитац из пиштоља према њему те је погодио у глежањ лијеве ноге.

Тужилаштво је од истражног судије Жупанијског суда у Ријеци тражило да се 56-годишњаку истражни затвор одреди  због опасности од бијега, могућег утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела, што је усвојено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана