Разбојник оштетио бањалучку кладионицу за 760 КМ

Срна
Разбојник оштетио бањалучку кладионицу за 760 КМ

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција предузима оперативне и истражне радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела и откривања извршиоца разбојништва над радницом спортске кладионице, приликом којег је причињена материјална штета од 760 КМ.

Службеници Полицијске управе Бањалука поступили су по пријави да је у суботу, 26. септембра, око 19.40 часова у Булевару Војводе Степе Степановића, непознато, наоружано и маскирано лице над радницом спортске кладионице извршило кривично дјело разбојништво.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу разбојништво.

У саопштењу је наведено да је полиција истог дана, приликом обављања редовних послова и задатака, од лица чији су иницијали Н.М. одузето путничко возило “пасат” јер је утврђено да је њиме управљало иако му је изречена заштитна мјера забране управљања возилом, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

“Пошто је ријеч о лицу које је вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те својим понашањем у саобраћају угрожава општу безбједност грађана и њихове имовине, уз консултацију дежурног судије Основног суда Бањалука је од лица Н.М. одузет аутомобил”, наведено је у саопштењу.

Против лица Н.М. надлежном суду биће поднесе захтјев за покретање прекршајног поступка због почињенг прекршаја.

Службеници Полицијске управе Бањалука су у суботу, 26. септембра, приликом обављања редовних послова и задатака легитимисали лице чији су иницијали З.Б, приликом чега је код њега пронађен и одузет гасни пиштољ, који није пријављен надлежном органу у законском року.

Код лица З.Б. пронађено је и одузето 50 метака, те против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о оружју и муницији.

Службеници Полицијске управе су у петак, 25. септембра, ухапсили лице чији су иницијали Д.П, за којим је била расписана централна потјерница на основу наредбе Основног суда Бањалука због почињеног кривичног дјела тешка крађа, те је лице предато у бањалучки Окружни центар судске полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана