Расписана потјерница за Иваном Мартиновом, осумњиченим да је запалио аутомобил Божане Вујновић

Г.С.
Расписана потјерница за Иваном Мартиновом, осумњиченим да је запалио аутомобил Божане Вујновић

БАЊАЛУКА - Припадници полицијске управе Бањалука расписали су потјерницу за Иваном Мартиновом из Србије, који је осумњичен да је прије десетак дана запалио аутомобил познате бањалучке старлете Божане Вујиновић, сазнаје Српскаинфо.

Божанин џип „ланд ровер" запаљен је 15. новембра у подземној гаражи Трженог центра „Делта Планет" у Бањалуци.

Џип је запаљен око 16 часова у гаражи када је у њој било више људи, као и док је тржни центар био пун.

Након што је пријављен пожар, полиција је одмах изашла на терен и ефикасним радом убрзо идентификовала осумњиченог.

– Веом брзо полиција је дошла до информација да је за подметање пожара одговоран Иван Мартинов, држављанин Србије. Међутим, полиција је утврдила и да је, након што је подметнуо пожар, одмах побјегао за Србију и тако избјегао хапшење – рекао је извор Српскаинфо.

Снимци

Полиција је, у потрази за доказима, детаљно истражила шире подручје око Тржног центра "Делта Планет", те прегледала све расположиве видео надзоре.

– Прегледани су снимци са камера из „Делте" и на једном од снимака се види како непознати и маскирани мушкарац прилази џипу, те га полијева запаљивом течношћу коју је донио у канистеру. Након тога пали возило и бјежи. Затим су прегледани и снимци с камера у близини тржног центра, што је допринијело да се овај случај ријеши веома брзо – истакао је наш саговорник.

Према његовим ријечима, такође је утврђено и да се осумњичени Мартинов на дан подметања пожара цијели дан налазио у гаражи у којој је запаљен аутомобил.

Како се незванично сазнаје, полиција је на само око 300 метара од ТЦ "Делта планет", односно у близини Бањалучког Велесајма, пронашла флашу са запаљивом течношћу, плаву платнену маску и кесу, за које се вјерује да је осумњичени користио током паљења џипа Вујиновићеве.

– Даљом истрагом је утврђено и да је Мартинов из Србије у Бањалуку дошао аутомобилом „пежо 308" бијеле боје – каже извор Српскаинфо.

Саучесници

Даље додаје да је полиција, у циљу што бржег рјешавања случаја, саслушала више особа с којима се Мартинов састајао на подручју Бањалуке, као и свједоке самог паљења аутомобила.

У Полицијској управи Бањалука раније су рекли да настављају рад на утврђивању да ли је осумњичени евентуално имао помагаче или саучеснике приликом подметања пожара.

Паљевина аутомобила у гаражи "Делта Планета" довела је у опасност имовину и људе, а случај је квалификован као кривично дјело "изазивање опште опасности".

Ова паљевина аутомобила изазвала је доста пажње у јавност, јер је Божана Вујмиловић позната јавности већ дуже времена, а након пожара се и она огласила, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана