Радник пао са зграде у Бањалуци

Невена Рељић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Радник Р. С. (22) из Дубовика задобио је вишеструке повреде када је пао са скеле са висине око 20 метара док је варио и постављао изолацију на згради у изградњи, због чега ће морати на операцију, сазнаје "Глас Српске".

Несрећа се догодила у близини зграде Владе Републике Српске у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, а полицији је пријављена у 13.25 часова.

Како незванично сазнајемо, Р. С. је радник фирме "Изолација Ступар" из Бањалуке. Један очевидац испричао је за "Глас Српске" да је несрећни младић пао на бетон док је постављао изолацију.

- Нисам видио да ли је био везан кајлом нити да ли је имао кацигу. Ударио је толико јако да му је од силине удара спала обућа са ногу. Бренер, који је користио, остао је да виси када је младић пао. Око њега је била локва крви, а имао је видљив прелом руке, као и повреде по читавом тијелу - испричао нам је очевидац.

Радник је био свјестан до доласка екипе Хитне помоћи, а потом је превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске. 

- У 13.47 часова у Ургентни центар УКЦ РС довезен је пацијент Р. С. (22). Према ријечима начелнице Ургентног центра УКЦ РС др Славице Зељковић, пацијент је примљен у политрауматизованом стању. Обављена је дијагностичка обрада пацијента те је планирано његово оперативно збрињавање - навели су из УКЦ-а РС.

Додају да су све даље прогнозе у вези са здравственим стањем тешко повријеђеног младића преурањене. Више детаља биће познато након увиђаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана