Пуцао из војне пушке, снимио се за Инстаграм, па га ухапсили

Jасмина Салопек
Пуцао из војне пушке, снимио се за Инстаграм, па га ухапсили

ГРАДИШКА - Бојан Митровић (31) из Градишке ухапшен је због сумње да је пуцао из војне пушке коју му је на коришћење дао Г. Л. (63) из Козарске Дубице, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале, да је ухапшени у ноћи између сриједе и четвртка у Јабланици код Градишке пуцао из пушке.

- Службеници Полицијске управе Градишка оперативним радом на терену дошли су до сазнања да је Б. М. током боравка у Јабланици код Градишке испалио неколико хитаца из ватреног оружја што је снимио и накнадно објавио на свом "Инстаграм" профилу - саопштено је из полиције.

Додају да је осумњичени потом ухапшен те је полицајцима добровољно предао мобилни телефон са којим је све снимао.

- Настављеним радом ан терену, дошли смо до сазнања да је војну пушку добио од Г. Л. из Козарске Дубице, који је полицијским службеницима добровољно предао оружје - наводе из полиције.

Како је из полиције још саопштено, сви предмети су депоновани у депозит Основног суда у Градишци.

- Одузети предмети ће послужити као доказ у кривичном поступку. Обавијештен је и тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци, под чијим надзором се предузимају све оперативне мјере и радње - појаснили су из полиције.

Против Митровића ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и угрожавање сигурности, док ће против Г. Л. бити поднесен извјештај за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана