ПУ Мркоњић Град: Полицијски инспектор није тукао радника базена

Срна
ПУ Мркоњић Град: Полицијски инспектор није тукао радника базена

МРКОЊИЋ ГРАД – Приликом боравка у Полицијској станици Шипово М.М. из Шипова није имао никакав физички контакт са замјеником командира Ђорђем Лекићем, и након што је напустио Полицијску станицу Шипово није упутио жалбу Полицијској управи Мркоњић Град на рад полицијског службеника за наведени догађај, тврде из Полицијске управе Мркоњић Град.

"Сједница Форума за безбједност грађана општине Шипово је одржана на иницијативу начелника Општине и предсједника Скупштине, гдје су исти у више наврата износили неистините тврдње лица који су полицији од раније позната по чињењу кривичних дјела, али и самих прекршаја", навели су они у демантију поводом текста који је објављен у данашњем издању "Независних новина" на страни број 5 под насловом "Полицијски инспектор истукао радника базена?", као и на порталу независне.цом.

У Полицијској управи Мркоњић Град кажу да нису запримили ниједну представку на рад наведеног полицијског службеника за догађај који се спомиње у тексту, нити за неки догађај из претходног периода, те напомињу да се против Ђорђа Лекића никада није водио унутрашњи, дисциплински, прекршајни, нити кривични поступак.

Полицијској станици Шипово дана 30.07.2020. године око 18,40 часова како наводе "пријављено је да је лице иницијала М.М. из Шипова на Градском базену у Шипову вријеђало вулгарним и погрдним рјечима његову малољетну кћерку".

"На лице мјеста догађаја изашла је патрола полиције која је затекла М.М. и усмено га позвала да дође у Полицијску станицу ради давања изјаве. Исти се око 20,30 часова јавио у Полицијску станицу гдје је дао изјаву у својству окривљеног", наводи из Полицијске управе.

Полицијска станица Шипово ће против М.М. из Шипова надлежном Суду поднијети Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 8. Закона о јавном реду и миру који је почињен 30.07.2020. године. Полицијски службеници Полицијске станице Шипово раде на утврђивању евентуалне прекршајне одговорности и осталих учесника у догађају који се десио 30.07.2020. године. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана