Пронађене још четири тоне кокаина на броду "Ареса"

Срна
Пронађене још четири тоне кокаина на броду "Ареса"

ПОДГОРИЦА - Претрагом брода "Ареса" у водама Венецуеле у Карипском мору пронађене су још четири тоне кокаина, односно укупно пет тона, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

"Наставља се даља претрага", саопштено је из црногорске полиције. 

Из ове полиције раније је саопштено да је више црногорских држављана ухапшено у акцији полиције у Венецуели у којој је заплијењена тона кокаина, те да је ову акцију иницирала црногорска полиција заједно са партнерским службама других земаља. 

"Брод 'Ареса' је лоциран и опсеревиран цијелом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мјерама надзора при сваком уласку и изласку из лука. Након добијања оперативног податка да је кокаин жубаченж на брод, Морнарица Холандије у Аруби пресрела је брод и почела са претресом", наводи црногорска полиција. 

Ухапшени су и црногорски држављани који су били чланови посаде. Сумња се да је кокаин тим бродом из Колумбије требало да буде прокријумчарен до једне од лука у западној Европи. 

У саопштењу је наведено да је пљенидба кокаина у Аруби резултат конкретне сарадње црногорске Управе полиције са партнерима из Велике Британије, Србије, Холандије и партнерским службама других држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана