Прњаворчани признали кривицу: Четири и по године затвора због обљубе дјевојчице

Небојша Томашевић
Прњаворчани признали кривицу: Четири и по године затвора због обљубе дјевојчице

БАЊАЛУКА - Мехмед К. (21) и Милан Н. (23) из Прњавора признали су кривицу за покушај обљубе дјевојчице (12) и пристали да буду осуђени укупно на четири и по године робије, потврђено је “Гласу Српске”.

Они су са Окружном тужилаштвом у Бањалуци закључили споразуме о признању кривице којима је предвиђено да Мехмед К. буде осуђен на двије и по, а Милан Н. на двије године затвора.

Ове споразуме прихватило је вијеће бањалучког Окружног суда којем је предсједавао судија Пане Гаврић, а изрицање пресуде заказано је за данас.

Мехмед К. је оптужен за покушај обљубе, док је његов суграђанин Милан Н. оптужен за помагање при извршењу тог кривичног дјела.

Бранилац Мехмеда К. адвокат Слободан Перић казао је да су предвиђене казне у складу са законом и околностима под којима се све десило.

- Дјело је остало недовршено и жртва није претрпјела теже трауме, што је најбитније. Ради се о младићима који нису били ни свјесни колико жртва има година. Вјерујемо да ће се овим казнама постићи сврха - казао је Перић. Истакао је да нема више информација и да не може да коментарише судску одлуку.

Према оптужници двојац је напао дјевојчицу 21. јула око два часа иза поноћи у дворишту Средњошколског центра “Иво Андрић” у Прњавору. Мехмеда К. терете да је покушао да обљуби жртву, док му је у томе Милан Н. помагао. Због заштите дјевојчице случај је био затворен за јавност и нису изношени детаљи. Незванично, случај је полицији пријавио петнаестогодишњи друг дјевојчице. Према причи дјечака, осумњичени двојац тога дана пришао је њему и дјевојчици. На силу су љубили дјевојчицу и дирали по интимним дијеловима тијела, док су њега отјерали и отели му телефон. Дјечак је зауставио аутомобил који је пролазио улицом и с телефона возача позвао полицију, која је брзом интервенцијом спријечила силовање. Након хапшења и испитивања Мехмед К. је притворен, док је Милан Н. послије саслушања пуштен на слободу.

Досије

Незванично, Мехмед К. и Милан Н. одраније су познати полицији по разним прекршајима и сукобу са законом. У ноћи када су напали дјевојчицу алко-тестирањем им је утврђено присуство алкохола у крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана