Притвор наркодилеру осумњиченом да је дао дрогу дјевојци која се предозирала

ГС
Притвор наркодилеру осумњиченом да је дао дрогу дјевојци која се предозирала

ПРИЈЕДОР - Окружни суд у Приједору одредио је притвор од мјесец дана З.У. (49) из Козарске Дубице против којег Окружно јавно тужилаштво у Приједору води истрагу због кривичног дјела омогућавање уживања дрога, саопштено је данас из овог суда.

Притвор је одређен због околности које указују на опасност од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак и спречавања ометања кривичног поступка утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.
Из Полицијске управе Приједор раније су потврдили да је ухапшена једна особа осумњичена за кривично дјело омогућавање уживања дрога након што је у Козарској Дубици у суботу, 28. јануара, пронађено тијело двадесетдеветогодишње дјевојке.

Према незваничним информацијама досадашњом истрагом утврђено је да дјевојка није убијена и нема елемената кривичног дјела.

Извор близак истрази је рекао да се претпоставља да је она преминула усљед предозирања наркотицима, али то ће се, како је рекао знати након обдукције и других анализа.

У Полицијској управи Приједор потврдили су раније „Гласу Српске”да је ухапшена једна особа због кривичног дјела омогућавање и уживање опојних дрога.

- Више информација у циљу заштите истраге не можемо да говоримо. Тек када се обаве све истражне радње и обдукција страдале особе биће познато више  информација - рекли су у ПУ Приједор.

Тијело дјевојке пронађено је синоћ у стану у коме је боравила када је и обављен увиђај и нису нађени трагови кривичног дјела у вези са њеном смрћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана