Приликом хапшења дилер пуцао на полицију

Горан Обрадовић
Приликом хапшења дилер пуцао на полицију

БИЈЕЉИНA - Бијељинска полиција ухапсила је пет особа осумњичених да су се бавили недозвољеном производњом и прометом опојне дроге и том приликом један од дилера је пуцао на полицајце, потврђено је у ЦЈБ Бијељина.

На полицију је из пиштоља пуцао Дражен Јефтић из Угљевика, а срећом нико није повријеђен. Послије тога је ухапшен, сазнајемо од извора блиског истрази.

Осим Јефтића ухапшени су: Славиша Ковачевић звани Србин и Душан Текић, оба из Зворника, Драган Говедарица из Бијељине и Срђан Јаковљевић из Брчког.

- Сви ухапшени су од раније познати полицији због разних кривичних дјела, а приликом претреса станова и других просторија које користе одузета је одређена количина хероина, марихуане и 531 таблета, које се налазе на листи опојних дрога - додао је наш извор.

Он је истакао да је Ковачевић раније осуђен због убиства на 11 година затвора. Послије издржаних осам година он је пуштен на слободу. Текић је раније хапшен и осуђен због препродаје накротика и у децембру прошле године изашао је из затвора, а Говедарица је осуђиван због дроге и тешких крађа.
У Центру јавне безбједности речено је да су они ухапшени у полицијскима акцијама “Сигнум” и “Веза”, које су спроведене 2. и 3. априла.

- Послије криминалистичке обраде они ће уз извјештај бити предати Окружном тужилаштву Бијељина, које ће донијети одлуку о приједлогу притвора. Осумњичени су да су починили кривично дјело недозвољена производња и промет опојне дроге, а Јефтић и због напада на службено лице - речено је у ЦЈБ Бијељина.

Додали су да су ову акцију извели припадници Одјељења за спречавање организованог криминала и корупција ЦЈБ Бијељина у сарадњи са припадницима Јединице за борбу против организованог криминала и корупције МУП-а РС, а под надзором Окружног тужилаштва Бијељина.

У Окружном тужилаштву јуче није била донесена одлука о приједлогу притвора за ухапшене.

Aкција “Сигнум”

У полицијској акцији “Сигнум” раније су ухапшени Дарко Продановић (30), Влајко Стојановић (26) и Ненад Јовичић (26) из Бијељине због сумње да су трговали дрогом.

Они су ухапшени 28. и 29. марта на подручју Бијељине. Приликом претреса њихових станова пронађени су 371,78 грама хероина, одређена количина марихуане, 43 грама пластичног експлозива и већи број мобилних телефона.

Дилери су приликом хапшења покушали да пруже отпор специјалцима и побјегну, али су брзо савладани. Полиција их је пратила одређено вријеме, да би разоткрила мрежу нарко-мафије у Семберији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана