Приједорчанин прекршио кућну изолацију па скривио несрећу

ГС
Приједорчанин прекршио кућну изолацију па скривио несрећу

ПРИЈЕДОР - Бахати младић Дарко Грбић (28) из Приједора ухапшен је због сумње да је прекршио низ препорука и наредби које је Влада Републике Српске донијела у борби против корона вируса и због тога је први грађанин који је смјештен у принудну изолацију.

У Полицијској управи Приједор су рекли, наводећи иницијале, да се Грбић сумњичи да је починио кривично дјело непоступање по здраственим прописима за вријеме епидемије.

– Он се терети да је не поступајући по решењу о здравственом надзору прекршио мјеру кућне изолације одређена због спречавања ширења вируса корона, те се противно здравственим прописима за вријеме епидемије кретао на јавном мјесту – рекла је портпарол ПУ Приједор Весна Пачариз.

Овај младић изазвао је узнемиреност становника Приједора због низа прекршаја који је направио задњх десет дана и сви су поздравили одлуку да он буде смјештен у принудни карантин, јер се неодговорно понашао.

Све је почело 13. марта када је из Словеније дошао у БиХ и никоме се није јавио од надлежних институција, а био је дужан због епедимије.

Након тога је 21. марта скривио саобраћајну несрећу, када је највјероватније због неприлагођене брзине изгубио контролу и пробио ограду на мосту и слетио у ријеку.

Приликом увиђаја полиција је дошла до информације да се никоме није јавио када је дошао из ризичне земље и тада му је одређена кућна изолација.

Већ са тим догађајем изазвао је панику међу грађанима, јер је био у контакту са неколико младића који су га спасавали, као и ватрогасцима који су му притекли у помоћ.

Међутим, он ту није стао и полицију су бројни грађани звали и пријављивали да му долази друштву у кућу, као и да он и поред забране излази из куће и шета се по граду.

– Приједорска полиција је одмах реаговала и кренула у контролу. Међутим већ првим доласком до његове куће увјерили су да су пријаве тачне, јер га нису ту затекли – каже један извор.

Након тога полиција још најмање пет пута долазила до његове куће, да би га тада коначно ту затекла.

Одмах је послије тога обавијештен и тужилац који се изјаснио да је починио кривично дело, а од стране надлежне здравствене инспекцијске службе донесена је одлука да се смјести у принудну изолацију.

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да поступају у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске.

(Српска Инфо)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана