Приједорчанин оптужен за покушај убиства 10 људи: Испалио 29 хитаца на кафић

Небојша Томашевић
Приједорчанин оптужен за покушај убиства 10 људи: Испалио 29 хитаца на кафић

ПРИЈЕДОР - Ренато Марјановић (32) из Приједора оптужен је за покушај убиства десет особа које су се налазиле у кафићу "4WD" у Приједору.

Оптужницу против њега подигло је приједорско Окружно тужилаштво,а потврдио Окружни суд.

Марјановића терете да је 6. марта ове године из "опел корсе" испалио 29 хитаца из аутоматске пушке на поменути кафић.

Напад се догодио након свађе са Драженком Билбијом, Драганом Родићем и Горданом Мрђа, која се одиграла у и испред кафића.

У оптужници стоји да је Марјановић након свађе аутомобилом дошао до кафића и са возачевог сједишта отворио ватру  на кафић.

Оптужницом му тужилаштво на терет ставља да је покушао да убије Билбију, Родића и Мрђу, као и Слободана Шаренгаћу, Радислава Матијаша, Мериму Каурин, Јелену Мирчић, Драгана Драгојевића, Ђорђа Старчевића и Николину Балабан, који су се налазили у кафићу.

- Знајући да се наведена лица налазе у објекту Марјановић је из аутоматске пушке пуцао у врата и излог угоститељског објекта. Осам метака завршило је у унутрашњости објекта па је оптужени, сматрајући да је наведене особе лишио живота побјегао- наводи се у оптужници.

Марјановић је након злочина отишао у Бањалуку, и пријавио се у Клинику за психијатрују гдје је задржан, а  ухапшен је  два дана касније.

Осим покушаја убиства више особа, на терет му  стављају и кривично дјело недозвољене производње и промета оружја, јер је нелагално посједовао пушку из које је пуцао. Марјановић је од раније познат полицији по чињењу кривичних дјела, а наводно има и одређених психичких проблема. 

Полиција је од њега у јануару ове године  одузела “VW touran” након што је утврђено да по основу неплаћених новчаних казни дугује 15.885 КМ.

Контролисан је у Козарској Дубици, и током претреса возила откривена је и полуаутоматска пушка калибра 7,62 милиметара, бајонет за војну пушку, ручна бомба М-75 и 26 пушчаних метака калибра 7,62 милиметра.

Раније је пријављен због насиља у породици, а у марту 2019. године је на отпаду секундарних сировина малтретирао и вријеђао суграђанина бошњачке националности.

Снимак је објавио је на свом „Фејсбук” профилу након чега је и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана