Приједорчанин који је пуцао на локал сам отишао на Психијатрију у Бањалуци

Небојша Томашевић
Приједорчанин који је пуцао на локал сам отишао на Психијатрију у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Ренато Марјановић (32) из Приједора који је синоћ из аутоматске пушке испалио 17 хитаца у локал “Четири WD” у Приједору, јутрос је отишао у бањалучку Клинику за психијатрују гдје је задржан, потврђено је “Гласу Српске”.

“Лице Р.М. самовољно се јавило у Клинику за психијатрују и ту ће бити задржан у затвореном простору. Полиција ће га испитати када се за то стекну услови. У току је потрага за возилом и оружјем које је користио” рекли су у Полицијској управи  Приједор не наводећи детаље.

Марјановић је синоћ око 20.40 испуцао рафал у локал који се налази у улици Славка Родића у Приједору. 

У нападу није било повријеђених, али је причињена већа материјална штета.

Марјановић је од раније познат полицији по чињењу кривичних дјела, а наводно има и одређених психичких проблема. 

Полиција је од њега у јануару ове године  одузела “VW тоуран” након што је утврђено да по основу неплаћених новчаних казни дугује 15.885 КМ. 

Контролисан је у Козарској Дубици, и током претреса возила откривена је и полуаутоматска пушка калибра 7,62 милиметара, бајонет за војну пушку, ручна бомба М-75 и 26 пушчаних метака калибра 7,62 милиметра.

Раније је пријављен због насиља у породици, а у марту 2019. године је на отпаду секундарних сировина малтретирао и вријеђао суграђанина бошњачке националности.

Снимак је објавио је на свом Фејсбук профилу након чега је и ухапшен.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана