Приједор: Преварант тражио 10.000 КМ за пуштање затвореника

Н.Т.
Приједор: Преварант тражио 10.000 КМ за пуштање затвореника

ПРИЈЕДОР - Амир Палић (23) из Ливна ухапшен је због сумње да је покушао да на превару узме 10.000 КМ од Приједорчанина коме је лажно обећао да ће за тај новац да среди пријевремено пуштање његовог брата из затвора на слободу, сазнаје "Глас Српске".

Иако је преварант знао све детаље о породици, човјеку је то било сумњиво, па је контактирао затвор и брата па је  схватио да неко покушава да га "намагарчи". 

Све је пријавио полицији. Затим је с преварантом договорио примопредају новца, која је окончана хапшењем. 

Полиција је Палићу спремила замку у коју је упао када је дошао на примопредају новца. 

Истрагом је утврђено да је у планирању преваре учествовао и Приједорчанин, полицији познат као вишеструки преступник, који је у бјекству и за њим је расписана потрага.

"Приједорчанин је пријавио да га позвао непознати мушкарац и слао му СМС поруке, представљајући му се као његов брат који се налази на издржавању казне у Сарајеву. Тражио је 10.000 КМ како би платио пријевремено пуштање на слободу" саопштено је из ПУ Приједор.

Истакли су да је полиција радећи на том случају, утврдила да су осумњичени на сличан начин у јулу 2019. године на превару узели 5.000 КМ од Б. К. из Приједора.

"Њега су, преко Вибера, обманули причом да новац позајмљује познанику који живи и ради Њемачкој" наводе у полицији.
Против Палића и одбјеглог Приједорчанина полиција ће поднијети извјештај тужилаштву због сумње да су починили превару и покушај преваре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана