Приједор: Ухапшен због изазивања пожара у Сјеверовцима

Срна
Приједор: Ухапшен због изазивања пожара у Сјеверовцима

ПРИЈЕДОР - Лице из Козарске Дубице чији су иницијали Р.Л. ухапшено је због изазивања пожара који је захватио приватне парцеле и парцеле у власништву Шумског газдинства Градишка, саопштено је данас из Полицијске управе Приједор.

Ово лице је након паљења корова и ниског растиња јуче на њиви у Сјеверовцима код Козарске Дубице оставило запаљени материјал без надзора, а претходно није обавијестило надлежну ватрогасну јединицу о паљењу ватре на отвореном простору.

Пожар је захватио парцеле приватног власништва и шумске парцеле у власништву Шумског газдинства Градишка, а током дана локализовали су га припадници ватрогасних јединица из Козарске Дубице и Градишке.

О случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Приједор, којем ће, након комплетирања предмета, против лица Р.Л. бити достављен извјештај за почињено кривично дјело изазивање опште опасности.

Законом о заштити од пожара предвиђена је новчана казна од 100 КМ до 1.000 КМ за прекршај физичког лица које пали коров и други пољопривредни отпад, без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице и које не предузме све неопходне радње у циљу спречавања ширења ватре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана