Приједлог суду за одређивање притвора петорици осумњичених за намјештање утакмица

Срна
Приједлог суду за одређивање притвора петорици осумњичених за намјештање утакмица

Сарајево - Тужилаштво БиХ најавило је да ће Суду БиХ предложити одређивање притвора за пет лица осумњичених за намјештање фудбалских утакмица.

Мјера притвора биће предложена због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво интензивно наставља истрагу против свих лица осумњичених у овом предмету за организовани криминал, примање дара или другог облика користи, те злоупотребу положаја или овлаштења, наводи се у саопштењу.

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ јутрос су Тужилаштву БиХ предали Владимира Доминковића, Кенана Бајрактаревића, Илију Живковића, Анту Биљешка и Фуада Захировића, који су задржани у притвору од 12 ухапшених у акцији "Вар".

Акција је спроведена уче у сарадњи Сипе, Тужилаштва БиХ и Фудбалског савеза БиХ, а претреси и хапшења извршени су у Сарајеву, Орашју, Брчком и другим мјестима.

Ухапшени су осумњичени да су прекршили више чланова Кривичног закона, а под лупом је највише утакмица Прве лиге Федерације БиХ из сезоне 2018/2019. године.

Међу осумњиченима се налазе арбитри Илија Живковић, Харис Попрженовић, Мирза Казлагић, Кенан Бајрактаревић, Милош Гиговић, Зоран Грбић, те функционери Ирфан Дурић, Владимир Доминковић, Салем Пролић, Анто Биљешко и Фуад Захировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана