Пријављени тужилаштву јер су покушали да убију један другога

Небојша Томашевић
Пријављени тужилаштву јер су покушали да убију један другога

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Александар Мичић звани Ацо Македонац и Горан Сикима пријављени су Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву због међусобног ватреног обрачуна у којем је Сикима рањен, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштили су да је против обојице поднесен извјештај тужилаштву за покушај убиства.

- Лица А.М. и Г.С. осумњичена су да су 2. јануара ове године у Хиландарској улици у општини Источно Ново Сарајево, покушали да лише живота један другог употребом ватреног оружја. Том  приликом је Г.С. задобио тешке тјелесне повреде -  саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Сикима, који је рањен у овој пуцњави, оперисан је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву и тренутно се налази ван животне опасности. Због сумње да га је ранио 2. јануара приведен је Мичић, након чега је пуштен да се брани са слободе.

Међутим, након  саслушања поступајући тужилац Окружног тужилаштва  у Источном Сарајеву, обојици је предложило притвор што је Окружни суд и прихватио.Одлуком суда Мичићу и Сикими је одређен једномјесечни притвор.

 

 

Ватрени обрачун се одиграо у ноћи између 1. и 2. јануара, а према незваничним информацијама које су раније пренијели медији, Сикима је први потегао оружје на Миличића којем је хитац прошао кроз јакну. Мичић је узвратио паљбу и са више хитаца погодио Сикиму, нанијевши му повреде леђа и екстремитета.

Сикима је након пуцњаве побјегао с мјеста обрачуна. Сјео је у такси и одвезао се до КЦУ Сарајево гдје је задржан на даљем лијечењу.

Љекари су цијели случај пријавили полицији и Сикима је изјавио да је на њега пуцао Мичић, који је убрзо приведен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана