Преваранткиња обећала старици скинути црну магију па украла 23.500 КМ

Небојша Томашевић; Фото:илустрација
Преваранткиња обећала старици скинути црну магију па украла 23.500 КМ

БАЊАЛУКА - Полиција трага за млађом дјевојком која је на превару украла 25.300 КМ од седамдесетдеветогодишње старице рекавши јој да ће јој у кући неко умријети и да је на њену породицу набачена "црна магија".

Све се десило у недјељу увече када је дјевојка покуцала на врата старице у једном бањалучком насељу и затражила да се одмор и да јој скува кафу.

- Старица је пустила унутра и она јој је кроз разговор казала да јој је на породицу набачена црна магија и да ће неко умријети. Нагласила јој је да јој може помоћи и скинути црну магију, али да јој за то треба да плати. Уплашена старица је изнијела пред гошћу 23.500 КМ - казао је наш извор.

Додао је преваранткиња тада од старице тражила да јој донесе одређене ствари за скидање магије, а када је старица отишла до друге собе дјевојка је покупила нова и побјегла.

У Полицијској  управи Бањалука потврдили су да им је  случај пријаљен у недјељу увече и да трагају за преваранткињом.

- Према пријави оштећене особе на њену кућну адресу дошла је непозната жена млађе животне доби, те јој саопштила да ће из њене куће убрзо неко умријети. Рекла јој је да она може скинути ту магију уз наплату услуге. Оштећено лице је изнијело новац у износу од око 25.300, а након тога непознада жена је затражила од оштећеног да јој донесе потребне ствари за скидање магије, а потом искористила њено одсуство и удаљила се у непознатом правцу-саопштено је из ПУ Бањалука.

Додали су да је о свему  обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана