Претукао познаника у инвалидским колицима

Небојша Томашевић
Претукао познаника у инвалидским колицима

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Нермин М. (39) из Козарске Дубице осумњичен је да је претукао познаника, инвалида Самида Бачића (61), којег је песницом избацио из инвалидских колица у Унској улици.

Све се десило у суботу увече, а Бачић је задобио тешку повреду главе опасну по живот. Превезен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске (УКЦ РС) у Бањалуци, гдје је задржан на лијечењу. Из УКЦ-а је, наводећи иницијале, саопштено да је Бачић смјештен на Клинику за неурохирургију.

- Пацијент С. Б. је тренутно стабилно, а све даље прогнозе о његовом здравственом стању су преурањене - рекли су у УКЦ-у РС.

Незванично, Нермин М. и Бачић посвађали су се испред куће заједничке познанице у Унској улици. Извор близак истрази је казао да је Бачић, који иначе има и психичких проблема, галамио и псовао испред куће.

- Нермин и жене које су биле у кући изашли су да виде шта се дешава. Покушали су да га смире, а Бачић је наставио да галами и псује, па је дошло до свађе између њих двојице - казао је извор близак истрази.

Додао је да је Нермин М. изреволтиран псовкама ударио Бачића песницом у главу и оборио га из колица.

- Он је пао на асфалт и ударио главом. Наводно га је Нермин тукао и док је лежао на асфалту, али то се још провјерава. За сада постоје индиције да је Нермин сам позвао Хитну помоћ и полицију, која је убрзо стигла. Повријеђени је одвезен у болницу, а нападач ухапшен. На асфалту у Унској улици пронађени су трагови крви који свједоче о тежини Бачићеве повреде - рекао је извор "Гласа Српске".

Полицијска управа Приједор, наводећи иницијале, саопштила је да им је овај случај пријављен у суботу око 20.20 часова. 

- Речено је да на коловозу у Унској улици у Козарској Дубици лежи повријеђена особа. Полиција је утврдила да је ријеч о инвалиду у колицима, којег је напао Н. М. и нанио му тешке повреде опасне по живот. Осумњичени је ухапшен и против њега ће након комплетирања предмета Окружном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај за почињено кривично дјело тешка тјелесна повреда. У току је истрага о овом случају - казали су у ПУ Приједор не наводећи детаље.

Помоћ

Самид Бачић је изгубио ногу усљед гангрене. На евиденцији је Центра за социјални рад Козарска Дубица, а помажу му чланови Удружења младих "Фокус". Уз њихову помоћ био је смјештен у Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци како би му била уграђена протеза.

- Помажемо колико можемо и доносимо му оброк свакодневно. Потресла нас је вијест да је претучен. Ријеч је о инвалиду који живи сам у тешким условима - рекао је предсједник Удружења "Фокус" Недим Кривдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана