Претреси на двије локације у Бањалуци, ухапшена четири лица

Ј.С.
Претреси на двије локације у Бањалуци, ухапшена четири лица

БАЊАЛУКА - Бањалучкa полиција јуче jе ухапсила Горана Р., Мартину Р., Душана Ш., и Милорада В. због сумње да су разним кривичним дјелима на подручју Бањалуке незаконито стекли око 330. 000 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука наводећи њихове иницијале.

 

Четверац је ухапшен у акцији “Парма”, а осумњичени су за фалсификовање исправе, овјеру неистинитог садржаја, превару и друга кривична дјела.

-Ова лица се сумњиче да су у Бањалуци прометовали стан, без власника стана, те су га на основу фалсификоване документације поново продали, као и да су прометовали три возила без сагласности власника са фалсификованим докуметима и уговорима, те на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу од око 250.000КМ- наведено је у саопштењу.

Извршен је претрес на двије локације на подручју Бањалука које користе осумњичени и пронађено је и неколико мобилних телефона, лаптопова, таблета и других електронских уређаја, сим картице, уређаји за прислушкивање, снимање, полицијски трептач, плински пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Од Г.Р. су одузета два аутомобила вриједности од око 85.000 КМ.

Након завршене криминалистичке обраде, Г.Р. ће бити спроведен у надлежност Окружног тужилаштва, док ће против М.Р., Д.Ш., и М.В бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури. Акција је спроведена под надзором

Окружног тужилаштва Бања Лука, а по наредбама Основног суда у Бања Луци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана