Пресуда батинашу из Бањалуке средином јуна

Н. Т.
Пресуда батинашу из Бањалуке средином јуна

БАЊАЛУКА - Суђење Марку Бајићу из Бањалуке (30), који је оптужен да је заједно са Миланом Лукићем (21) на смрт претукао Драгана Гајића (61), након паузе због пандемије вируса корона, биће настављено 8. јуна у Окружном суду у Бањалуци.

Тада ће одбрана и тужилаштво да изнесу завршне ријечи у којима ће образложити свој став о кажњавању оптуженог и цијелом случају. Сви докази у овом предмету већ су спроведени и Суд би након изношења завршних ријечи одбране и тужилаштва требао да пресуду донесе у року од неколико дана.

Због пандемије вируса корона, из Суда је најављено да ће суђење бити одржано под посебним мјерама заштите уз обавезно ношење маски и рукавица и дистанцу од два метра између свих присутних у судници. Према оптужници Лукић и Бајић напали су суграђанина Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица. Наведено је да је инцидент избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је једном већ почастио. Несрећног човјека су тукли рукама и ногама те тешко повриједили. Престали су да га ударају када су станари зграде загаламили на њих. Гајић је након инцидента са тешким повредама превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је преминуо два дана касније.

Бајића и Лукића оптужница терети за кривична дјела тешка тјелесна повреда са смртном посљедицом и напуштање немоћног лица. Лукић је раније признао кривицу и на основу споразума с Тужилаштвом осуђен је на двије године затвора. Бајић је познат по кривичним дјелима и осуђиван је за тешке крађе, оштећење и одузимање туђе ствари и шверц наркотика. Углавном је добијао условне осуде и новчане казне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана