Преминуо мигрант упуцан ловачком пушком

Г.С.
Foto: Илуистрација

БИХАЋ - Министарство унутрашњих послова УСК тренутно проводи истрагу на терену око смрти мигранта који је преминуо услијед повреда нанесених ватреним оружјем.

Ову информацију за Независне је потврдио портпарол МУП-а УСК, Але Шиљдедић, који је рекао како је полиција обавијест о овоме случају добила од мјештанина Кулен Вакуфа, мјеста удаљеног двадесетак километара од Бихаћа.

„Јутрос око седам сати запримили смо дојаву мјештана да је група од седам миграната донијела до пруге у Кулен Вакуфу мигранта који је рањен у предјелу леђа. Он је примљен у мјесну амбуланту гдје је констатовано да је наступила смрт", казао је Шиљдедић.

У досадашњој полицијској истрази утврђено је како су повреде нанесене, највјероватније, ловачким наоружањем, обзиром да се ради о сачми којом је упуцан мигрант.

„Истражни полицијски тимови су на терену и утврђујемо околности под којима се овај случај десио. Још увијек није тачно утврђено да ли се то догодило на територију Босне и Херцеговине или сусједне Хрватске. Након истраге биће познато више детаља о свему", казао је Шиљдедић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана