Предузетник осумњичен за незаконито складиштење пет килограма сребра и злата

Срна
Предузетник осумњичен за незаконито складиштење пет килограма сребра и злата

САРАЈЕВО- Суд БиХ потврдио је оптужницу Тужилаштва БиХ која Драгана Станковића терети да је, као власник предузетничке радње "Ројал голд" у Приједору, ускладиштио предмете од сребра и злата укупне тежине готово пет килограма без документације о поријеклу и плаћеном порезу.

Станковић, који је држављанин БиХ, оптужен је да је у просторијама радње 6. марта 2019. године ускладиштио накит од злата укупне масе 216,62 грама и накит од сребра укупне масе 4.748,62 грама, саопштено је данас из Тужилштва БиХ.

За ову робу оптужени није имао документацију о поријеклу, која је прописана одредбама Закона о трговини Републике Српске, нити постоји документација о плаћеном порезу на доходак у смислу одредаба Закона о порезу на доходак Републике Српске.

Станковић је оптужен да је ускладиштио робу од племенитих метала на коју се плаћа порез по пореском законодавству БиХ, за коју није имао прописану документацију о поријеклу, нити о плаћеном порезу, чиме је починио кривично дјело недозвољено складиштење робе, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана