Представљао се као бизнисмен, полицајац и пензионер па варао људе: Ко је осумњичени за пљачку Прњаворчанина

Jасмина Салопек
Foto: Д. Поздеровић

ПРЊАВОР- Неџад Велић (33) из Цазина, који је осумњичен да се лажно представљао као полицијски инспектор те да је опљачкао и претукао Прњаворчанина, од раније је познат полицији по сличним кривичним дјелима, потврђено је „Гласу Српске“.

Велића су хапсили и прошле и претпрошле године јер се становницима Градишке, у намјери да им извуче новац, представљао као бизнисмен, полицијски инспектор, али и полицајац у пензији те им узимао различите износе.

Када је ријеч о најновијем кривичном дјелу, из Полицијске управе Бањалука саопштили су, наводећи иницијале осумњиченог, да је против њега Окружном тужилаштву Бањалука у сриједу поднесен извјештај за кривична дјела разбојништво и лажно представљање.

- Пријављено лице се сумњичи да је наведена кривична дјела починио  21. јуна на подручју општине Прњавор - саопштили су из полиције.

Извор близак истрази рекао је да се Велић возилом „поло“ довезао до куће оштећеног којем се представио као полицијски службеник, а када је стекао повјерење оштећеног, то је искористио, па га је претукао и тражио новац, а мушкарац му је дао колико је имао, односно, 1.000 марака.

- Осумњичени Велић се лажно представио оштећеном, након чега је, употребом силе нанио тјелесне повреде оштећеном и од истог украо 350 еура и 250 КМ - рекао је извор близак истрази.

Велић се представио као инспектор Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а жртви је нанио повреде главе.

Велића су и прошле године ухапсили службеници МУП-а РС због сличних превара, а на терет му се ставља и да је на подручју Градишке током 2020. и 2021. починио шест превара и једну крађу, као и да је прибавио имовинску корист од 800 евра и 4.200 КМ.

Једна од превара забиљежена је 6. маја 2021, када се М. И. представио се као директор фирме из Цазина, те рекао да жели купити камион.

- Након што су договорили купопродају и износ, осумњичени је наводно обавио телефонски позив, те од М. И. тражио и узео 500 евра под изговором да му треба за куповину агрегата у Градишци. Потом је обећао да ће му сљедећег дана тај новац вратити када му буде плаћао камион који је договорио да купи од њега - рекао је тадашњи извор близак истрази.

Како сазнајемо, за Велићем је и полиција у ФБиХ расписивала потраге. Неџад Велић осумњичен је и да је лани у градишком мјесту Орахова, представљајући се као власник шпедиције „Велић“ дошао у двориште М. Ж. и од њега тражио да купи приколицу коју је овај продавао. Велић је потом видо да исти има и систем гријања на пелет па му је на продају понудио  пелета по ниској цијени, те му узео 1.800 КМ, али му тај енергент никад није довезао.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана