Предложена година затвора због кријумчарења људи

Срна
Предложена година затвора због кријумчарења људи

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је једногодишњу казну затвора за Далибора Милинковића који је споразумно признао кривицу за кривично дјело кријумчарење људи.

Милинковић, који се налази у притвору, признао је да је учествовао у незаконитом транспорту илегалних миграната ради стицања незаконите имовинске користи, те да је у свом возилу, у близини границе са Црном Гором, преузео осам држављана Сирије, међу којима и трогодишње дијете, као и једну малољетну особу, те их повезао према сјеверу БиХ.

Њега су на локалитету Тјентишта открили припадници Граничне полиције БиХ и спријечили кријумчарење.

Од оптуженог ће бити одузета средства кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући мобилне телефоне и СИМ картице, као и возило марке "фолксфаген пасат", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Милинковић је у потпуности признао кривицу за учествовање у кривичном дјелу и предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Потписивањем споразумног признања, Милинковић се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана