Предложен притвор за ухапшене у акцији "Видиковац"

НН, Агенције
Предложен притвор за ухапшене у акцији "Видиковац"

БАЊАЛУКА – Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је притвор за петоро ухапшених у акцији "Видиковац" који су осумњичени за трговину дрогом.

Притвор је предложен за Марка Костића (23), Анастасију Борић (21), Марка Стрику (21), Филипа Милојевића (21) и Софију Марковић (20), сви из Бањалуке.

За Костића, Борићеву и Стрику притвор је предложен због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога у стицању са кривичним  дјелом омогућавање уживања опојних дрога, а за Милојевића и Марковићеву због сумње на кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи  ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени  поновити кривично дјело - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичени су ухапшени у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Полицијске управе Бањалука и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, а том приликом пронађено је око 35 килограма марихуане и више од килограм кокаина.

У временском периоду од 2017. године до 18. фебруара ове године осумњичени су држали ради продаје и продавали опојну дрогу марихуану на подручју Бањалуке.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана