Предложен притвор за „Тијану Ајфон" и сараднике

Н. Т.
Предложен притвор за „Тијану Ајфон" и сараднике

САРАЈЕВ О - Тужилаштво БиХ предложило је једномјесечни притвор за Тијану Максимовић познатију као „Тијана Ајфон" (28) из Руме у Србији и још шеест ухапшених у акцији "Кристал" које терете за организваани криминал и навођење на проституцију.

Осим за Макдсимовићеву притвор је, како је саопштило Тужилаштво БиХ, затражен за Милисава Томића (28) из Бијељине, Златана Ћука (31) и Жељка Вујића (36) из Бијељине,  Синишу Перића (34) из Тузле, Какућа Драгана (28) из Сарајева и Срђана Шојића (25) из Братунца.

 - Особе које су ухапшене у полицијској акцији кодног назива "Кристал", осумњичене су за кривична дјела  удруживања ради чињења кривичних дјела, међународног врбовања ради проституције, кријумчарење особа, омогућавање уживања опојних дрога и неовлаштено држање оружја и муниције-саопштило је Тужилаштво БиХ.

Појаснили су да је током истраге утврђено да су држављанке Србије, као и дио осумњичених илегално ушли у БиХ без проведеног поступка заштитних мјера од пандемије вирусом корна.

- Због тога је затражена  тријажа и здравствена провјера особа лишених слободе и доведених у Тужитељство БиХ-саопштено је из Тужилаштвва БиХ.

Сви поменути су ухапшени на журци која је организована у викендици у Сувом Пољу код Бијељине гдје затечено 35 особа, од чега 26 мушкараца и девет жена. Током акције ухапшено је њих 16, а на информативни разговор је ишло 12 особа који ће, сазнајемо, бити свједоци.

Међу приведенима је велики број лица из криминалног миљеа, а међу њима је био и познати светски фудбалски судија Славко Винчић из Словеније, који је после испитивања у полицији пуштен на слободу.

Он је за медије у Словенији потврдио да је био присутан на забави, али тврди да је тамо био случајно.

- Након сатсанка са неким пословним партнерима били смо позвани на прославу на ранч. Већину људи, а  било их је око 40, уопште нисам знао, што сам  касније објаснио полицији у информативном разговору - рекао је рекао је Винчић.

Додао је да су послије полицијске  рације, позвани  на информативни разговор.

- Објаснио сам да те људе уопште не познајем, након чега су ми дали зелено свјетло да се вратим кући у Словенију- рекао је Винчић.

У претресу викендице је откривено и одузето 14 пакетића са 46 грама кокаина, медицинска дрога, 10 пиштоља, три панцира, випше од 20.000 марака у разним валутама, телефони и лаптопи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана