Предложен притвор за четири особе ухапшене у акцији "Вагабундо"

Срна
Предложен притвор за четири особе ухапшене у акцији "Вагабундо"

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједог за одређивање притвора за четири особе осумњичене у предмету организованог криминала у којем се користе докази и информације добијене из "Скај" и "Аном" апликација.

Након испитивања петоро осумњичених, тужилац је донио одлуку о приједлогу мјера притвора за четири особе, као и мјера забране за једног осумњиченог.

Осумњичени су под истрагом због кривичног дјела организованог криминала, повезаних са неовлаштеним међународним прометом веће количине дроге и другим кривичним дјелима.

Они су осумњичени да су, дјелујући као организована криминална група, у садејству са особама из БиХ, региона и иностранства, починили више кривичних дјела на подручју Сарајева, Зенице, Завидовића, Бихаћа и других градова у БиХ.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама и агенцијама из БиХ и иностранства наставља рад на прикупљању доказа у овом предмету.

У сриједу, 7. децембра, према налогу Тужилаштва БиХ лоцирано је и ухапшено шест осумњичених лица која су под истрагом у предмету организованог криминала у којем се користе докази и информације добијене из дешифрованих апликација.

У акцији под кодним називом "Вагабундо" учествовали су припадници више полицијских агенција на подручју Завидовића, Бихаћа, Зенице и Сарајева, а осим хапшења осумњичених, извршени су претреси објеката и возила.

Ова организована група под истрагом је због кривичних дјела неовлаштени промет веће количине дроге на илегалном нарко-тржишту БиХ, као и земаља региона, те другим повезаним кривичним дјелима.

Медији су раније јавили да су у Сарајеву ухпшени Нермин Хасановић и Един Солаковић осумњичени за организовани криминал у вези са неовлаштним прометом дроге и оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана