Предао се Петар Дукић, првоосумњичени у предмету "Транспортер" код којег је пронађено 300 кг сканка

Г.С.
Предао се Петар Дукић, првоосумњичени у предмету "Транспортер" код којег је пронађено 300 кг сканка

САРАЈЕВО - Првоосумњичени у предмету "Транспортер" Петар Дукић се јутрос предао судској полицији у Сарајеву, након 15 дана од проведене полицијске акције, када је у просторијама које он користи пронађено, више од 300 килограма сканка.

Тада је, у акцији СИПА-е ухапшено укупно 10 особа, а за Дукићем је расписана потрага. Касније је Суд БиХ одредио притвор за шесторицу од њих десет, а то су бивши савјетник Драгана Мектића Бојан Цвијетић, припадник МУП-а РС Младен Миловановић, Саша Рађевић, Александар Николић, Иван Јурић и Драган Кресојевић. Миловановић је пуштен на слободу с обзиром на то да је одлучио сарађивати са бх. правосуђем.

Дукић, који се 15 дана скривао, је пребачен у Тужилаштво БиХ гдје ће бити испитан након чега ће бити затражене одговарајуће мјере у виду забране или притвора.

Иначе, у породичним кућама ухапшених, као и у пословним објектима су пронађени велика сума новца и скупоцјени аутомобили, поред 300 килограма сканка који су пронађени код Дукића. Осим тога, код бившег Мектићевог савјетника су пронађени и повјерљиви документи ОБА-е о криминалним организацијама на западном Балкану, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана