Правили прекршаје у саобраћају па их подметнули суграђанину од кога су украли податке

Небојша Томашевић
Правили прекршаје у саобраћају па их подметнули суграђанину од кога су украли податке

ГРАДИШКА- Полиција у Градишци открила је пет особа које су осумњичене да су фалсификовале, односно користиле личне податке суграђанина које су уписивали у саобраћајне прекршајне налоге због чега су том човјеку стизале казне за прекршаје које није починиои који је у то вријеме боравио у иностранству.

Незванично сазнајемо да су осумњичени Небојша М. те брачни пар Драган и  Сашка З., као и Александар В. и Дарко В. из Градишке.

Према нашим сазнањима они су када би добили прекршајни налог због саобраћајних прекршаја уписивали податке  суграђанина који борави у иностранству.

- Наводили су да је он возио аутомобил, тако да су казне испоручиване њему иако човјек са тим није имао ништа. Податке о том човјеку прибавио је Дарко В. јер он има рент-а кар агенцију код које је жртва  преваре изнајмиљивала возило када дође из иностранства - казао је извор близак истрази.

Појаснио је да су на тај начин осумњичени у три прекршајна налога попунили подаке оштећеног.

Полицијска управа Градишка казала је да им је  8. априла оштећени пријавио да су му на кућну адресу стигли прекршајни налози за саобраћајне прекршаје које није починио.

- Навео је да је у  вријеме извршења прекршаја боравио у иностранству. наводе из полиције. Оперативним радом полицијских службеника утврђено је да су Н.М, Д.З, С.З. и А.В. сви из Градишке по добијеним обавјештењима о почињеним прекршајима у саобраћају уписивали податке оштећеног, а које су претходно добили од лица Д.В. те на тај начин покушали избјећи прекршајне санкције - саопштено је из ПУ Градишка.

Додаје се да  осумњичене терете да су починили кривична дјела фалсификовање исправе, навођење на овјеравање нетачног садржаја и неовлаштено кориштење личних података.

О наведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури против иистих достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана