Убијени приједорски криминалац имао нерашчишћене рачуне из затворских дана

Невена Рељић
Убијени приједорски криминалац имао нерашчишћене рачуне из затворских дана

ПРИЈЕДОР - Унакажено тијело Приједорчанина Михајла Ступара званог Шмит (47) пронађено је јутрос на обали ријеке Сане у приједорском насељу Рашковац, а спекулише се да је могући мотив убиства освета због нерашчишћених рачуна из затворских дана.

Како незванично сазнајемо, његов леш са напукнутом лобањом пронашла је група младића која је кренула на пецање. Сумња се да је најприје претучен бејзбол палицом, па прегажен аутомобилом због чега је од главе до пете имао тешке повреде. Мјесто, на којем се радио увиђај, широко је стотинак метара, а посвуда су били трагови крви те се утврђује тачна локација на којој је Ступар убијен.

- Тијело је пронађено са смрсканом главом, односно вишеструким повредама које су највероватније нанесене тврдим предметом, могуће бејзбол палицом - рекао је извор близак истрази.

Према информацијама из истраге, Ступар је у Рашковцу виђен ноћ прије убиства. Претпоставља се да се договорио с неким да се нађу у том насељу, недалеко од мјеста гдје је откривено његово тијело. Ту су уочени трагови борбе и трагови крви на земљи. Спекулише се да је могући мотив убиства освета због нерашчишћених рачуна из затворских дана.

- Ступар је недавно изашао из затвора и наводно је имао проблема са осталим затвореницима. Прича се да је многе “друкао” због чега је из затвора наручено његово убиство - казао је овај извор.

Портпаролка Полицијске управе Приједор Звездана Алендаревић рекла је да је полицији у 10.05 часова пријављено да је у насељу Рашковац пронађено тијело мушкарца.

- На мјесту злочина пронађени су предмети који указују на убиство. Увиђајем је руководио тужилац Окружног тужилаштва Приједор - рекла је Алендаревићева. Сазнајемо да би данас требало да буде урађена обдукција.

Ступар је од раније познат полицији. Пао је у акција “Кондор 1” 2015. године због сумње да је био дио групе која се бавила шверцом марихуане, хероина и спида. Учествовао је у обрачуну прије три године када је дошао избоден у приједорску Општу болницу и затражио помоћ, а након тога полицији открио да се сукобио са суграђанима Вањом Вуковићем и Далибором Раилићем. 

Тетоваже

Приједорчани за убијеног Михајла Ступара кажу да је више времена провео у затвору него код куће.

- Развео се од жене, а по граду се причало да је малтретирао њу и сина. Памтим га по томе да се увијек бавио неким мутним пословима, да је возио мотор посљедњих година и да је био сав истетовиран - рекао је Приједорчанин који није хтио да му откривамо идентитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана