Познати преварант ојадио Теслићанку: Слагао да је полицајац па украо 300 евра

Небојша Томашевић
Познати преварант ојадио Теслићанку: Слагао да је полицајац па украо 300 евра

ТЕСЛИЋ - Неџад Велић (33) из Цазина осумњичен је да је за 300 евра преварио жену из Теслића којој се лажно представио као полицајац, потврђено је "Гласу Српске".

Он је како сазнајемо Теслићанки обећао да ће јој набавити дрва, рекавши да је полицајац.

- Као капару уизео јој је 300 евра и отишао, али дрва никада није довезао нити се јавио. Жена је то пријавила полицији па је он ухапшен - рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштено је да Велића терете за кривично дјело превара.

Истакли су да су осумњиченог по захтјеву полиције из Теслића ухапсили припадници Полицијске управе Прњавор.

- Полицији у Теслићу 11. августа је пријављено да је непозната особа дошла до породичне куће оштећеног лица те да се  представила као полицијски службеник Полицијске станице Теслић и да му може набавити огревно дрво. Та особа је од оштећеног лица узела 300 евра и обећала да ће дрва довести сљедећег дана и да ће му тада оштећено лице исплатити преостали износ новца. Међутим непознато лице више се није појављивало -саопштила је полиција.

Додаје се да су припадници полиције из Теслића након пријаве идентификовала Н.В.из Цазина, ФБиХ,  за које постоји основ сумње да је 7. августа извршило кривично дјело превара.

Велић је иначе познат по кривичним дјеллима, а прије неколико дана је ухапшен иу мјесту Поткрајеви код Источног Сарајева након двадесетчасовне потјере за њим.

Велић је осумњичен и да се лажно представљао као полицијски инспектор те да је опљачкао и претукао Прњаворчанина, од раније је познат полицији по сличним кривичним дјелима, потврђено је „Гласу Српске“.

 Велића су хапсили и прошле и претпрошле године јер се становницима Градишке, у намјери да им извуче новац, представљао као бизнисмен, полицијски инспектор, али и полицајац у пензији те им узимао различите износе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана