Позната имена ухапшених полицајаца: Десеткована Јединица за саобраћај полиције Кантона Сарајево

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - У једној од највећих полицијских акција Управе полиције Кантона Сарајево, по налогу кантоналног Тужилаштва, јутрос је ухапшено 17 саобраћајних полицајаца, чиме је десеткована Јединица за саобраћај, која има нешто више од 100 полицијских службеника.

Ухапшени полицајци осумњичени су да су починили више од стотину кривичних дјела у вези с примањем дара или других облика користи и злоупотребом положаја или овлашћења.

Како незванично сазнаје Клиџ.ба, међу 17 ухапшених припадника Јединице за саобраћај Управе полиције у Кантону Сарајево су Дамир Бихорац и Емрах Хасанспахић.

Дамир Бихорац је зет Јусуфа Зорнића, бившег портпарола Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево и начелника Јединице за професионалне стандарде те полицијске агенције. Портал сазнаје да је Бихорац био предмет и у ранијим истрагама сарајевске полиције за иста коруптивна дјела.

Други ухапшени данас је Емрах Хасанспахић, син помоћника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мидхата Хасанспахића.

Осталих 15 ухапшених полицајаца су Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.

Кликс наводи да су неки од ухапшених током јутрошњих претреса и хапшења покушали и сакрити новац за који се сумња да је стечен илегалним радњама, односно оним радњама за које се терете.

Према незваничним инфомацијама, данашња акција је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем одлучне борбе против криминала и корупције у властитим редовима.

Припадници МУП-а Кантона Сарајево јутрос су извршили претресе на 17 локација, на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона и Источног Сарајева. Асистенцију у акцији су пружали и припадници Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана